Back 4 Blood släpps "på riktigt" imorgon, men de som förhandsbokat deluxe- eller Ultimate-versionerna av spelet kan redan börja spela. Även om det i grund och botten är ett multiplayer-spel så finns det även ett singleplayer-läge, men de som startar det möts av meddelandet att de inte kommer att tjäna några supply points, som används för att köpa nya kort och kosmetiska föremål. Det man gör kommer heller inte att räknas mot Accomplishments, som är spelets motsvarighet till achievements.

Därtill är alla spelets kort upplåsta från början i singleplayer – dessa används under rundorna för att modifiera ens stats eller förmågor. Detta kan vara ett försök att undvika att spelare hittar sätt att farma supply points i singleplayer och sedan spenderar dem i multiplayer, men många har tagit till Reddit för att vädra sitt missnöje. Värt att påpeka är att man behöver en internetuppkoppling även när man spelar solo.

Och missnöjet faller inte på döva öron, för Turtle Rock har via Twitter meddelat att de hört kritiken och tittar på sätt att ta tag i problemet. De säger sig även vilja stöda offline-spel i framtiden, men att det inte kommer vara möjligt när spelet släpps.