Disney verkar fast beslutna att drämma till nostalginerven hos varenda person med utannonseringen av Dreamlight Valley. Klassisk karaktär efter klassisk karaktär skymtar förbi i trailern för denna "livssimulator" och äventyrsspel, som ska bli free-to-play och släppas till pc, Nintendo Switch, Playstation 4/5, Xbox One, Xbox Series X/S, Game Pass och Ios.

Handlingen kretsar kring en by som en gång i tiden var idyllisk, men som efter en händelse vid namn "the Forgetting" nu ligger öde och överväxt av taggiga växter. Givetvis vankas det båda hjältar och ondingar från Disneys många världar, inklusive allt från Joakim von Anka till Wreck-It Ralph. Vår egen karaktär får vi dock skapa och skräddarsy själva.

Utöver att lösa mysteriet med vad som hänt kommer vi kunna ägna oss åt matlagning med råttan från Råttatouille, fiske med Långben och trädgårdsarbete med Wall-E. Spelet ska släppas under 2023, men man kan köpa sig in i early access i sommar genom att betala för ett Founder's Pack eller ett Game Pass-medlemskap. Mer info på den officiella webbplatsen.