Spelet som bokstavligen innehåller blodsprutande fontäner och går ut på att på så bisarra sätt som möjligt hugga lemmarna av sina motståndare, ska äntligen få en “blodpatch” som gör att kämpar faktiskt blöder efter att de skadas. Eller sprängs. Eller stampas sönder. Trogna spelare vet vad det här är för konstigheter, men ni som är nya kan med fördel bekanta er lite närmare med fenomenet Blood for the Blood God.

Hela grejen med att inte ha med blod i ett sånt här spel redan från dag ett är såklart jättefånigt. Och det ligger självklart ekonomi bakom - genom att sälja blod i ett separat dlc kommer man undan med en lägre åldersmärkning, och kan alltså kränga mördarfesten till yngre spelare utan dåligt samvete. En teen-markering i USA och Pegi 16 i Europa hade med blod bumpats upp till 17+, med de olika restriktioner det kan innebära i olika länder.

Nåväl, nu kommer i alla fall Blood for the Blood God till Warhammer 3, och paketet kommer att kosta en liten slant (gissningsvis runt 30 kronor) för de som inte äger motsvarande dlc till Warhammer I och II. Har du någon av dessa torde det vara lugnt.

Blodpåsen släpps 23 augusti, samtidigt som betan för efterlängtade spelläget Immortal Empires drar igång. Trailern ser ni här ovan. En genomgång av kartan för Immortal Empires kan du glugga här nedanför.