Diablo Immortal har fått utstå en hel del kritik, men drog efter den inledande släpp-hypen trots det fortfarande in över en miljon dollar om dagen, enligt en rapport från Mobilegamer. Något som folk lagt pengar på är Eternal Orbs, som sedan kan spenderas på kosmetiska föremål och legendary crests, som i sin tur kan användas för att få legendariska föremål när man spelar igenom Elder Rifts.

Kostnaden för Eternal Orbs varierar beroende på hur stora paket man köper, men det har även uppstått en mindre legitim marknad där man kan köpa dem billigare från tredje parter. Teorierna om hur dessa tredje parter fått tag på sina orber skiljer sig, och inkluderar allt från regionala skillnader i Blizzards prissättning till buggar i butiken och stulna kreditkort.

Många som nappat på detta illegitima sätt att köpa orberna har dock fått sig en rejäl kalldusch, eftersom Blizzard har börjat dra tillbaka orber som köpts på detta sätt, alternativt helt enkelt stängt av konton som gjort det.

Det har resulterat i att många spelare nu har en Eternal Orbs-skuld i spelet, vilket innebär att de inte kan gå med i grupper innan de köpt tillräckligt många orber för att återigen ligga på plus. Blizzard har än så länge inte gjort något officiellt uttalande om saken.

Tack, Pcgamesn.