Det är många som spelar Valorant, och förra året kunde de fira 14 miljoner spelare i månaden. Det innebär även att det finns en hel del typer som inte kan uppföra sig, vilket bland annat lett till att Riot beslutat sig för att betatesta röstinspelning för att ha som bevis när dispyter uppstår.

Nu har de introducerat ytterligare en åtgärd i den senaste patchen, och det handlar om en indikator efter varje match som visar vilka spelare som har ägnat sig åt "störande spelmekaniskt beteende".

Disruptive Gameplay-based Behavior Indicator
We've introduced a feature that will show at the end of game screen, which players have been detected for engaging in disruptive gameplay-based behavior.

De utvecklar inte exakt vad detta beteende kan bestå av, men det borde inte ha något att göra med text- eller röstchatt (eftersom det inte är "gameplay"), utan snarare om saker som att medvetet skada medspelare med sina förmågor, tillbringa merparten av sin tid med att stå i vägen för lagkamrater eller att gå AFK. Men det är bara spekulationer, och vi får helt enkelt se vad som triggar detta system.

Funktionen har hur som helst lagts till i spellägena Unrated, Competitive, Spike Rush och Replication, och ska komma till fler i framtiden.