16 år efter GTR 2 är den anrika racingserien på väg att få en fortsättning. Det avslöjar Ian Bell, tidgare VD för Project Cars-kodarna Slightly Mad Studios.

Namnet blir GTR Revival, och det kommer bli kompromisslös hardcore-racing. Flera personer som var med och gjorde GTR-titlarna är med på tåget, däribland den svenska Simbin-grundaren och tidigare racingföraren Henrik Roos.

Som synes görs spelet av den helt nya studion Mildly Annoyed Games, och man ämnar få det färdigt utan att ha en utgivare i ryggen. Frågan är om de satsar på gräsrotsfinansiering igen, vilket var fallet med första Project Cars.

Ian Bell är en kontroversiell figur som för fem år sen kallade EA för "monster", "arslen" och "hemska människor". Han menade att EA, med svenska Patrick Söderlund i spetsen, behandlat Slightly Mad så illa när de gjorde NFS Shift-spelen att studion var nära konkurs. Och med tanke på att EA köpt Codemasters (som i sin tur köpt Slightly Mad) är Bells avhopp inte överraskande.

Under Bells tid som VD tillkännagav han också "den kraftigaste konsol som någonsin byggts". Den såg aldrig dagens ljus. Och 2020 tillkännagav han (då fortfarande Slightly Mad-VD) Project Cars 4 som "den mest realistiska simmen någonsin". Kort därpå drogs hans tweets tillbaka.

Så vänta med att korka upp champagnen för GTR Revival tills spelet är släppt och testat, för den gode Bell har en tendens att ta i när han skriver.