Atomic Heart imponerar mer för varje trailer som släpps, i mina ögon, och den senaste är inget undantag. IGN har fått testa på olika delar av spelet och har sammanställt en video om upplevelsen som ni ser ovan.

Den visar banor och områden som verkar betydligt större och mer öppna än åtminstone jag föreställt mig. Precis som i spel som Bioshock Infinite får vi i spelet en första titt på den fläckfria utopin innan vi lyfter på huven för att se det kladdiga maskineriet under.

Pussel verkar även spela en hyfsat stor roll, och upplägget påminner till viss del om Portal och dess Aperture Science-anläggningar. Ett annat intressant koncept som för tankarna till Portal är att robotarna i spelet styrs av en centraliserad AI som ständigt håller utkik efter en när man är ute i världen. Blir man upptäckt skickar den in fler och fler robotar, så smygande kan nog bli en bra färdighet att nyttja i spelet.

Atomic Heart utvecklas av ryska Mundfish och släpps 21 februari på pc, Playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series X/S (och Game Pass).