"Ett spel som finner nöje i de små sakerna i livet", tyckte Mike Stranéus om Evil West och slog till med en solid trea (PS5-versionen testad). "Inte värt att spela en sekund i quality-läget", var hans tekniska dom men konstaterade också att performance-läget innebär 60 fps – i 1080p! Udda.

Och något som skapat debatt. På såväl PS5 som Xbox Series X får vi 30 fps i 4K och 60 fps i 1080p. Series S får nöja sig med 1080p och 30 fps. Digital Foundry har åsikter kring detta. De lyfter fram förtjänster – ljus, miljödesign, renderingskvalitet – och konstaterar att den visuella visionen är fin.

Det finns en del ömma punkter, men det är bildkvaliteten och prestandan som är de varigaste såren. Digital Foundry menar att 60 fps i 1440p ("eller mer") hade varit rimligt. Men nej. 4K-läget landar för övrigt på 1728p på både PS5 och Series X (i stället för utlovade 2160p).

The experience can look a little murky at 1080p and the quality modes on PS5 and Series X don't deliver the sort of image clarity we're used to seeing from 30fps games on the premium current-gen consoles.

Bedömningen är att 30 fps-läget lider av "påträngande" frame rate-problem. Domen blir att man ska välja prestanda-läget, även om testarna säger att alla lägen skulle "må bra av extra arbete".

Kort sagt: ett bra spel men tveksamt tekniskt genomförande på current-gen-konsolerna.