Nu är det bara en vecka kvar tills Playstation VR2 släpps, och nu har Sony släppt två olika videor där de första plockar isär själva headsetet och sedan dess tillhörande Sense-kontroller.

Takamasa Araki, som varit med och skapat både PSVR och PSVR2, förklarar inledningsvis att de samlat in data om olika huvudformer från runt om i världen för att skapa den ljusblockerare som ligger mot ansiktet och ser till att inget ljus läcker in i headsetet.

När de yttre plastdelarna tagits bort blottas ett väldigt symmetriskt innandöme, vilket troligen gör sitt för att säkerställa att headsetet är balanserat korrekt. PSVR2 inkluderar även en liten intern fläkt som drar in frisk luft förbi ens ansikte för att kyla hårdvaran och även se till att det inte blir kvavt i headsetet.

Även Sense-kontrollerna plockas som sagt isär, och visar bland annat de fem sensorer som känner av huruvida ens fingrar ligger emot dem. Haptic feedback-enheten hittas i kontrollens grepp och är mindre än den i Dualsense-kontrollen och speciellt framtagen specifikt för Sense.

Riktigt intressanta videor att nörda ner sig i för hårdvarufantaster, och de inkluderar mycket mer än vi tagit upp ovan. PSVR2 släpps den 22 februari. Ni kan läsa mer om vilka spel som ska finnas tillgängliga vid släppet här. Ni kan även läsa Tomas intryck efter att ha testat lanseringsspelet Horizon Call of the Mountain.