Phil Harrison, vicepresident hos Google och ansvarig för streamingtjänsten Stadia tills den lades ner i januari i år, uppges ha lämnat Google. Han smög ut från företaget i hemlighet ungefär samtidigt som Stadia stängdes, skriver Business Insider (eventuell betalvägg). Det är inte känt var Harrison tar vägen.

Stadia lanserades i slutet av 2019 och var alltså en streamingtjänst där användarna kunde strömma spel i upp till 4k till valfri enhet med Chrome-stöd. Tekniskt fungerade tjänsten bra, men den kritiserades för dyra spel och klent spelutbud. Google hade en egen utvecklingsavdelning och ambitionen att själva leverera storspel, men den lades ner redan i februari 2021 – drygt ett år efter Stadias premiär. Och i januari i år föll alltså bilan. Men Google var generösa med att återbetala kunder för hårdvara och annat.

Harrison är en veteran i spelbranschen. Han var i många år högt uppsatt på Sony och involverad i Playstation. Efter några år hos Infogrames/Atari och Gaikai gick han till Microsoft Game Studios (häpp!), för att 2018 landa hos Google och dess Stadia-satsning. Så nästa logiska steg för Harrison borde vara... Nintendo?