Hogwarts Legacy är en rungande succé och en klar kandidat till Årets spel, men en sak som gnager för många Potter-fans är avsaknaden av trollkarlssporten quidditch, där man susar omkring ovanför en oval plan för att kasta, slå och fånga diverse bollar. Men nu visar det sig att vi faktiskt ska få spela virtuell quidditch, fast i ett separat spel.

Harry Potter: Quidditch Champions har fått en något udda utannonsering i form av en tweet från Warner Bros. som meddelar att det är dags att bege sig till quidditchplanen, och uppmanar oss att registrera oss för kommande speltester. Det ska röra sig om ett multiplayerspel i högt tempo som låter oss spela quidditch såväl som att ägna oss åt "andra äventyr på kvast", så vi kan kanske räkna med ett racingläge och liknande. Vi ska även kunna skapa vår egen quidditch-spelare.

En detalj från det lilla filmklipp som visas på den officiella webbplatsen är kvasten Nimbus 2000, vilket kan innebära att spelet utspelar sig under samma period som de första böckerna i serien. Alternativt har de helt enkelt samlat diverse utrustning från Harry Potter-världen, utan hänsyn till tidsperioden de existerar i.

Utvecklingen är det Unbroken Studios som står för, som bland annat hjälpt till med utvecklingen av det nyligen försenade Suicide Squad-spelet och även släppt battle royale-titeln Fractured Lands och mobilspelet Fantastic Plastic Squad.

Quidditch Champions ska släppas till pc och konsoler, fast de har ännu inte bestämt sig för vilka. Under registreringen till speltesten nämns dock Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S och Playstation 4/5. Man kan registrera sig för chansen att vara med i de kommande speltesten här.