Trots en hel del problem runt släppet stod sig Cyberpunk 2077 som ett av 2020:s bästa spel – åtminstone om man ska gå efter diverse topplistor från både spelmedia och spelarna själva. Fokus efter släppet blev på att fixa och polera spelet, men nu är det snart dags att faktiskt ge sig ut på nya äventyr i Night City.

Det blev inget under Summer Game Fest, men under den pågående Xbox-showen fick vi äntligen se mer från expansionen Phantom Liberty, som med expansionsmått mätt är CD Projekt Reds mest påkostade någonsin. Keanu Reeves själv presenterade trailern och avslöjade att vi kommer att få besöka den nya stadsdelen Dogtown i expansionen, som av trailern av döma inte är det mest välkomnande stället.

Som grädde på cybermoset fick vi inte bara se lite köttigt gameplay, utan även ett släppdatum: 26 september är vad som gäller på Xbox Series X/S, pc och Playstation 5.

Phantom Liberty har beskrivits som en spionthriller där vi tillsammans med FIA-agenten Solomon Reed (Idris Elba) måste ägna oss åt spionage och andra ljusskygga aktiviteter.