Meningarna går isär angående hur risigt skicket för Cyberpunk 2077 faktiskt var när det släpptes i december 2020, men klart står åtminstone att det led av en hel del problem. Det resulterade bland annat i att Playstation kände sig nödgade att erbjuda återbetalningar och att spelet sågades längs fotknölarna på Steam.

Cd Projekt Red har dock jobbat vidare med spelet och tagit tag i vissa av problemen, och det tycks ha gjort skillnad bland pc-spelarna. Nu har spelets samlade omdöme på Steam nämligen nått "Väldigt positivt", vilket innebär att 80 procent av de som har recenserat det har gett tummen upp (87 procent om man tittar på de senaste 30 dagarna).

På Twitter skriver Marcin Momot från Cd Projekt att teamet jobbat hårt under de senaste åren och tackar för att det inte har gått obemärkt förbi. Men bättre ska spelet bli, för i samband med att expansionen Phantom Liberty släpps den 26 september kommer även en stor uppdatering med stora förändringar av spelets samtliga kärnsystem, inklusive hur polisen, färdigheter, perks och fordonsstrider fungerar.