Cyberpunk 2077-expansionen Phantom Liberty innebär stora förändringar för spelet, har tidiga testare avslöjat. Nu slår CD Projekt fast att också systemkraven kommer förändras. Expansionen kommer få högre systemkrav än vad grundspelet hade vid release, och de nya kraven gäller även moderspelet.

Förändringar görs på flera områden. SSD-lagring kommer krävas framöver, så en hederlig gammal hårddisk ska inte längre räcka till (åtminstone inte för att nå avsedd prestanda). Minsta minnesmängd stiger från 8 till 12 GB, grafikkortet kommer behöva ha 6 GB minne (tidigare 3 GB) och en nyare processor krävs.

Även för högre grafikinställningar skruvas kraven upp, men där är det svårare att jämföra rakt av eftersom de fått nya namn. Men du har både de nya kraven och de för originalspelet nedan.

Förändringarna kommer patchas in i spelet innan expansionen släpps den 26 september. CDPR skriver att det görs "tidigast om 90 dagar" så räkna med andra halvan av september.

Det är okänt hur CDPR tänker hantera de vars i nuläget tillräckligt kraftiga datorer halkar under minimumkraven efter uppdateringen. Kommer det gå att behålla den gamla spelkoden eller är de körda? Vi lär få anledning att återkomma till det.

De uppdaterade systemkraven inför Phantom Liberty:

Systemkraven för Cyberpunk 2077: