#Microsoft var den första giganten att dela med sig av sitt nya godis under årets E3-mässa och på redaktionen var vi ett antal som ögnade igenom presskonferensen. Ett stort fokus låg på Kinetic (en gång i tiden Project Natal) och allt vad dansspel från #Harmonix, sportspel från #Rare och film/kameraintegration heter. Detta är våra åsikter:

@Harpa:

Vart ska man börja? Om jag utan vidare reflektion utgår ifrån att jag är/borde vara hardcore-lirare känner jag mig närmast brutalt antastad. Alternativt att jag skrattar högt inombords med tanke på alla roliga gifs och skämt som dyker upp. Kinect Roulette någon? Om jag däremot backar ett steg och tänker på det utifrån den målgrupp de eftersträvar blir det svårare att klanka ner på #Microsoft. Visst, detta har gjorts förut till andra format, men kort och gott - det såg rätt roligt ut. Det nya dansliret från Harmonix hade mina småkusiner och kanske till och med föräldrar diggat skarpt även om jag helst undslipper att se dem spela det (jag slipper mycket gärna, snälla). Summativt var konferensen helt okay, lite nytt, lite gammalt och mycket för dem som inte spelar särskilt frekvent. Och Kingdoms? Ser fram emot att se mer av det.

@Tompa:

Knappa halvåret innan Xbox 360 fyller fem år lyser den nya pr-strategin med full kraft - det är dags att valla in det Wii-spelande casual-folket i #Microsoft-hagen. Kinect presenteras med skinande leenden, sportiga instruktörer och käcka barn - vill man vara snäll säger man att 360-folket "låtit sig inspireras" av #Nintendos framgångssaga. Vill man vara kritisk frågar man sig varför allt som demas lider av halvsekundlånga fördröjningar.

När jag för någon månad sedan testade det Kinect-bollspel som visades på förra årets E3 var fördröjningen så stor att precisionsmanövrar kändes ganska meningslösa. Dagens demonstrationer ser likadana ut, och det känns som att #Turn 10 har väldigt, väldigt mycket #att bevisa. Men visst, de båda Xboxarna visar att Microsoft har tillräckligt mycket vilja och pengar för att bli ett aktat namn bland gamers. Frågan är om Kinect kan få casual-folket att överge Nintendo.

Nja dåligt och dåligt, den slimmade Xbox 360n med inbyggd Wifi och 250 gigs hdn ser ju fin ut, och äntligen så har 360n blivit rätt så tyst nu också med den nya slimmade modellen. 15/06 Jag kan väl säga såhär, den publiken de siktar mot fanns i allra minsta grad vid själva konferensen. De visade bara upp vad de har att komma med, funkar dock ej i marknadsföringsyfte när det är en helt annan grupp där. Nu tycker jag att Kinect verkar... 15/06 Kan bara instämma. Det såg sjukt kul ut raftingspelet och påminner mig om ett lir som fanns på arkad där man satt på en cykel och cyklade runt i en dalgång för att plocka balonger. Sjukt kul var det och jag skulle lätt göra om det hemma i vardagsrummet,... 15/06 Håller med! 15/06 jag ska vara ärlig, även om det syns att det är delay på saker och ting när dom hoppar och rör sig, så verkar du fungara riktigt bra för precisions spel snarare än dom baserat att det måste gå exakt timing. som dans spel fungerar ju hur bra som helst... 15/06 i år va verkligen ms dålig hur kan nån tycka att det var bra 15/06 Harmonix dansspel kan bli populärt i England där Just Dance säljer som smör i solsken. Men med ca 1500:- för Kenetic och spelet 599:- så tror jag att det blir svårt att sälja in det. Men Kingdoms från crytek kan bli intressant. Förhoppningsvis mer inspi... 15/06 Att göra en sån helomvändning fem år in i konsolens livscykel... De som tycker om sånt här köper en wii, snacka om att vända kappan efter vinden. Microsofts prestation vid årets konferens var riktigt svag, inget snack om saken. Det känns som om Sony kom... 15/06 Jag antar att min halvbrorsa skulle gilla det där Project knäckt. ^^ 15/06
Skicka en rättelse