Det har tidigare snackats om att #Battlefield 1943 når pc-användarnas hjärtan nu i september men spelets producent Gordon Van Dyke har i en intervju med G4TV berättat att släppet skjuts upp till nästa år.

Vi har inte släppt ett Frostbite-baserat spel på pc, så när vi tog oss an det här projektet hade vi inte samma grund som vi hade på konsol. Det är så många olika och unika svårigheter på pc:n som fått oss att dra ut med releasen ända till första kvartalet nästa år. Det var svårt att svälja, men det var absolut nödvändigt för att garantera att det innehåll och de funktioner pc-spelare vant sig vid från Battlefield till pc inte saknas. Saker som stöd för DirectX 9 och 10, högre spelarantal (upp till 32-spelarmatcher), brett tillbehörsstöd till exempel joystickar för flygning, VoIP, och rankat serverhostande. Så det var och är fortfarande det absolut rätta valet, för kvalitetens skull, att inte släppa det förrän det är färdigt.

Nu tänker jag bestämt ta betäckning i min garderob medan de hårda orden får flöda fritt i forumstråden. BF1943 kan du alltså vänta dig ut till din pc tidigt nästa år.