De kinesiska #World of Warcraft-servrarna är nu tillbaka efter två månaders uppehåll. Problemen började när #Blizzard ville byta leverantören The9 mot NetEase - något som de kinesiska myndigheterna uppenbarligen hade anledning att lägga sig i. Två månader har det tagit innan bytet godkändes, men nu är alltså de kinesiska WoW-spelarna tillbaka på banan igen.

Gamasutra rapporterar att kostnaden, per dag, varit 150 000 amerikanska dollar då spelet legat nere. De som spelar kommer dock inte behöva pröjsa för de två månader som gått, men det är dock oklart hur många som kommer tillbaka och hur många spelare Blizzard förlorat permanent på myndighetsstrulet.

;):evil: 27/09 det finns massa förtag i kina som om du betalar typ 2 000 till dem sen dem sitter och spelar dygnet runt jag är glad att jag inte fassna i det min pappa vill göra det för han spelar också wow 27/09 Men nu är ju varken Kinas regering eller SD fascistiskt. Angående nyheten: Orka censur. Vi lever ju snart på 2010-talet. :/ Trodde mänskligheten hade kommit längre än så... 24/09 Intressant att skriva "= / =" istället för "!="...;) PS: FZ, er EosCode-tag [text] stänger inte av smileys. 24/09 Fascism =/= Kommunism Och sen tror jag inte du har en aning om vad fascism egentligen står för, eller vad SD har för ambitioner över huvud taget. 24/09 Nämen! En kommentar från Remus ang. WoW. Nu vart jag helt ställd! :p 23/09 9 miljoner dollar för Blizzard är som om vi skulle betala 50 öre. 23/09 Under finanskrisen så tjänade dom 5 miljarder. Så nej, gå förlust tror jag inte dom gör. Inte med alla sina guitar hero och annat dom får ut som småfolket (personer mellan 12 till 17 år, och deras föräldrar plus dom äldre som gillar spelen med) köper... 23/09 Sedan är ju Blizzard en del av Activision och har inte direkt koll på hur det går överlag. Vad jag vet så har de haft stora problem med wrath i Kina eftersom det har så mycket material som är förbjudet i Kina, t.ex. skelettavbildningar etc. Det var till... 23/09 Nej, Blizzard går inte med förlust. Det nämndes i en nyhet för ett tag sedan (http://www.fz.se/nyhetsarkiv/?id=34649) att deras mässa BlizzCon går med förlust. 23/09
Skicka en rättelse