I en G4-intervju säger #Valves Gabe Newell att spelhuset har "goda anledningar" till den kompakta tystnaden kring det tredje kapitlet i #Half-Life 2-sagan.

Jag får ett ton email varje dag där det står "Varför pratar du inte om Episode 3?". Det finns väldigt goda anledningar till varför vi inte talar om Episode 3, anledningar jag inte kan prata om ännu, men kommer att göra.

Newell säger också i intervjun att Half-Life-seriens kapitel-baserade uppföljare möjliggjort även andra spel som #Left 4 Dead, #Portal och #Team Fortress 2, eftersom dessa titlar skapats via kortare utvecklingsperioder.

#Half-Life 2: Episode 3 saknar fortfarande släppdatum, men väntas till pc, Xbox 360 och Playstation 3.

Hur länge ska vi få behöva vänta?! D: 19/03 Half-Life 2 var under utveckling i dryga 5 år och Team Fortress 2 i runt 8 år, 3 år+ vore inte direkt chockerande. Edit: Nevermind, det här var visst old news. Gud, jag hatar folk som drar upp gamla tråden. 14/01 Valve gör få spel och väntetiden är alltför ofta lång, men spelen de producerar blir alltid bra. Episode One var utmärkt i de flesta aspekter, men var mer som en transportsträcka till det förtjusande Episode Two. Episode Three kommer liksom den lysande... 12/01 "as well as the possible incorporation of sign language into the game by including a deaf character." -en.wikipedia.org Kolla in dom här tre klippen: Del 1 (http://www.youtube.com/watch?v=j2LnP3JgbM0&feature=response_watch) Del 2 (http://www.youtube.com... 22/12 Sure, Valve tar tid på sig. Men dom levererar i vilket fall. Det finns(fanns) ju faktiskt värre utvecklare. *sneglar mot 3D Realms* 16/06 Så de blev genast mycket sämre om det skulle vara en uppföljare? Personligen så hade jag gärna sett att de droppat siffrorna och bara kommit på smarta undertitlar istället. Och som sagt skulle de gjort HL3 utan episoder så hade det tagit 5 år och då had... 15/06 Jo jag tycker också det, älskade HL1 motorn också. Därför skulle jag jättegärna vilja se dom göra HL3, för det skulle säkert vara lika revolutionerande som HL2 var när det kom ut. 15/06 hoppas source motorn kommervara rejällt updaterad 15/06 Valve har i hemlighet köpt rättigheterna för Duke Nukem Forever, gjort om Ep3 och DNF till ett stort crossover spel där Duke och Gordon slåss mot Combine, och det släpps bundlat med Counter-Strike 2. 15/06 Ni kan läsa mer om hur dom tänker (främst Gabe Newell dock) om Episod conseptet och om alla andra spel de har och tänker göra, på resten av internjuvn. Den lilla citaten där uppe säger inte lika mycket :) 15/06
Skicka en rättelse