Will Wright är mest känd som skapare av Sim City-serien och The Sims-serien och är just nu aktuell med kommande gudssimulatorn #Spore. Att Will Wright dessutom är trött på spelmässan E3 i Los Angeles framstår som tydligt i en intervju med Gamesindustry.biz.

Det känns nästan som en zombie i det här läget, det är en levande död, säger Will Wright i intervjun. Det är ett så plötsligt avslut på vad som var E3, denna enorma kapprustning, fortsätter han.

Wright säger i samma intervju att han anser att E3-mässan egentligen dog för flera år sedan, men att han har förståelse för varför arrangörerna ESA förra året valde att skala ner mässan och flytta den till flertalet hotell i Santa Monica (i år var den dock åter i Los Angeles Convention Center).

Jag förstår varför de stängde ner det stora E3, säger Wright. Titta bara på mängden pengar ett företag som EA spenderade på det. Det var löjliga summor pengar bara för att vara där och för att tävla med alla andra så jag tror de var ute efter ett fredsavtal för att kunna tona ner hela grejen.

Framtiden för E3-mässan är nu oklar, då många upprörda röster hörts från medlemmar i ESA kring att mässan har kvar blott en skugga av sin forna glans. Will Wrights spel Spore däremot släpps 5 september.

Vilken spelmässa har känts mest intressant för dig som läsare?

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiYzk1OTdiODQ4ZTRlN2ViMjNlYzcxMjVjNzZkYTg4OTdhZmVlZjA4YyI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MTg4O2k6MTtpOjI2ODtpOjI7aTo2MzcyO319"></input>

<input type="radio" name="q268" value="1590" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

E3 i Los Angeles

<input type="radio" name="q268" value="1592" class="form_input_radio"></input>

Games Convention i Leipzig

<input type="radio" name="q268" value="1594" class="form_input_radio"></input>

Tokyo Game Show i Tokyo

<input type="radio" name="q268" value="1596" class="form_input_radio"></input>

Har inte märkt någon skillnad

</form>

Skicka en rättelse