I går kom då till slut den dag många pc-gamers väntat på - det svenska pc-släppet av #Grand Theft Auto. Det dröjde ungefär sju månader efter att konsolversionerna kom som installationsprogrammen till slut fick börja gå varma.

Men de pirater som genast satte tänderna i spelet fick sig ett par överraskningar de inte hade räknat med. Att döma av uppretade kommentarer på diverse nedladdningssajter har #Rockstar ansträngt sig för att rent utsagt jävlas med de som försöker piratkopiera spelet. Bland symptomen i en piratkopierad version finns än så länge rapporterat:

  • Omställda kontroller

  • Spärrar som gör att du inte kan spara

  • Spelets kamera börjar bete sig konstigt

  • Dina grafikinställningar sätts på max med resultatet att spelet börjar lagga

FZ har [n=29409 tidigare rapporterat] om att GTA IV till pc använder sig av det kritiserade kopieringsskyddet SecuROM. Detta var uppenbart inte en tillräckligt god försäkran för Rockstar, som med ovanstående åtgärder serverar grädde på moset till spelarna.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiYzZhZWEzNzQ3MTRjZDBkNDU4ZWJjNTlhN2Y2ODFlMGExZWE2ODJhYyI7aToxO2E6NTp7aTowO2k6MjI1O2k6MTtpOjMwNztpOjI7aTo3MTM2O2k6MztpOjMwOTtpOjQ7aTo3MTY4O319"></input>

<input type="radio" name="q307" value="1781" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Det är helrätt, man ska betala för sina spel

<input type="radio" name="q307" value="1783" class="form_input_radio"></input>

Det är helt fel, sluta bråka och bjud på spelet

<input type="radio" name="q307" value="1785" class="form_input_radio"></input>

De har rätt att motverka piratkopiering, men det här är fel sätt

<input type="radio" name="q307" value="1787" class="form_input_radio"></input>

Jag vet inte riktigt

<input type="radio" name="q309" value="1789" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Nej, jag har inte haft några problem

<input type="radio" name="q309" value="1791" class="form_input_radio"></input>

Ja, och jag betalade för spelet

<input type="radio" name="q309" value="1793" class="form_input_radio"></input>

Ja, och jag laddade ner spelet

<input type="radio" name="q309" value="1795" class="form_input_radio"></input>

Vadå kopieringsskydd? GTA IV? Huh?

</form>

Tack till zauii89 för detta #nyhetstips!
Du är sjult blåst och skriver som en jävla idiot. "Blir lack när jag läser om företag som tror att dom förtjänar pengar för sina halvfärdiga spel." eh, man skapar något och någon köper det, så fungerar afärer. Om någon idiot anser att varan inte är värt... 02/01 Vadå _inte_ finns? Det är ju helt självklart att du kan donera pengar till vilken artist du vill. Det är ju bara att skriva ett brev till artisten i fråga och typ "hej, jag laddade ner din skiva för jag visste inte om den skulle vara bra eller inte. Men... 20/12 Vi ser fortfarande rött men än så länge har ingen fläckt ut med "CRACK FINNS HÄR URL LOL", vilket är bra. Med tanke på nyhetens innehåll så var det direkt ingen överraskning att det skulle dyka upp ett par inlägg som skulle ligga precis på gränsen till... 08/12 som de får väl betala för sedan på grund av alla som köpt som fick problem steam lämnar just nu tillbacka pengarna på grund av att spelet är som det är. 07/12 Hur vet du att pengarna är bortslösade? De kanske tjänade mer än så på att det såldes fler spel under de första dagarna på grund av att det inte piratkopierades lika mycket? 07/12 Spelet är ju ändå fullt crackat nu det finns en secuROM bypasser på nätet sliper man ALLT skydd som finns så lol på Rockstar dom slösade just 200.000 dollar på ännu ett crackat skydd 07/12 Forumen kan ju ha sina egna regler för det.. 07/12 Yttrandefrihetslagen... typ säg vad man vill... men säg inget negativt... xD Så mycket för den lagen. 07/12 Är det nån annan som kommer ihåg hur FZ:s moderatorer brukade se rött så fort det pratades om warez här på forumet? Antagligen är det jag som inte hänger med i svängarna längre, men vad f-n hände egentligen? Det var väl inte SÅ längesen..? Nu snackas... 07/12 Proffisgt och snyggt! 07/12
Skicka en rättelse