#Ubi har likt #EA fått utstå kritik i år för användande av elaka kopieringsskydd, men den fysiska butiksversionen av Ubis hyllade #Prince of Persia till pc saknar DRM-skydd helt. Det skriver företagets communitymanager Chris "UbiRazz" Easton i ett foruminlägg.

Många klagar på att DRM är vad som tvingar folk till att piratkopiera spel, men då Prince of Persia till pc inte har någon DRM får vi se hur ärliga folk egentligen är. Inte särskilt, tror jag.

Det är ju så att spelande inte är en rättighet. Har man inte råd så är väl det synd. Man har fortfarande ingen rätt att ladda ner. Har kunden rätt att prova ett spel innan köp? Nej. Finns det ett demo är väl det bra såklart, men det är inget som spelutv... 13/12 det kan ju även vara så att piraterna inte är nog sugna på spelet för att lägga ut pengar på det, eller inte har råd, eller något annat. alla pirater laddar inte hem bara för att det är gratis. för vissa finns det faktiskt bakomliggande anledningar, tro... 13/12 Så.... årets mest piratkopierade spel? :D Undrar vad alla pirater ska gnälla på denna gången. ÖÖÖÖH! DEN HAR INTE ONLINE-LÄGE! FAN VAD DÅLIGT DÅ TANKAR JAG! Riiiight. 12/12 Konstigt att det skall vara så svårt för vissa människor att inse man inte har råd med allt man tycker är kul. Har man inte tillräckligt med pengar för att tillfredställa sin leklystnad så är det bara till att vara mera noga med vilka spel man köper.... 12/12 Jo för demo finns ju ofta på nya spel och demot visar ju ofta hur bra ett spel är.... Har spelat många demon som suger när hela spelen är bra och vice versa. Många här verkar vara bra på att slänga ur sig massor med fördomar utan några som helst argumen... 12/12 Haltande jämförelse. De snor inte produkten av någons arbete genom att uttrycka sig fumligt. Så just det. 12/12 naivt att tro att borttagandet av skydd skulle göra någon stor skillnad 12/12 Haha. Har ett spel DRM sa gnaller ni. Har ett spel inte DRM sa gnaller ni. Ubisoft ar onda och slapper ett nytt prince of persia utan DRM for att kunna skylla dalig forsaljning pa pirater. Jo det later ju valdigt logiskt. Verkligen. Till dig som jamford... 12/12 Utvecklare alltså... härligt hur de alltid lyckas rättfärdiga sina försäljningssiffror :P. 12/12 en annan rolig grej är ju att ubi utgår ifrån att deras spel kommer sälja bra. som om det vore någon jävla grund. är spelet dåligt, eller inte speciellt lockande så kommer de ju såklart sälja mindre, något de inte verkar ta med i sina beräkningar. jag... 12/12
Skicka en rättelse