Engångskod för aktivering säkerställer att ägarna av PS3-versionen av DC Universe Online inte kan sälja sina spel vidare.

En aktiveringskod som endast funkar en gång säkerställer att ägarna av Playstation 3-versionen av #DC Universe Online inte kan sälja vidare det #Sony-utvecklade onlinerollspelet. Detta gäller också pc-spelarna där liknande åtgärder är en vanlig företeelse – men det är ovanligt i konsolbranschen.

– När PSN-nyckeln använts med en skiva kan den inte säljas åter eller spelas igen genom att nästa användare lägger till en prenumeration. Bara den ursprungliga konsumenten kan använda det kontot. Skiva och konto är ett och samma, säger en Sony-representant till Lazy Gamer.

Sony har länge ryktats vilja införa liknande aktiveringskoder i alla förstapartsutvecklade titlar, skriver branschsajten MCV UK. Det enda hindret hittills har varit att inte alla PS3-ägare har tillgång till internet på sina konsoler.

DRM hits consoles. Its super-effective! 17/02 Blir nog allt färre som anammar det sättet att betala för ett online spel, när LOTR Online blev gratis ökade de försäljningen rejält. Finns nog bara ett eller kanske två företag som kan fortsätta ta betalt för spelet och ta en månadskostnad och det är... 16/02 Rätt så simpelt, långt bak så betalde dom massa pengar för att göra spelet. Dom måste ju tjäna igen det pengar som gåt "förlorade" i och med skapandet av spelet. Må dom tjäna massa nu men det är sånt man inte vet. Jag förstår hur du tänker och jag tycke... 15/02 Det må vara ett MMO, men jag behöver inte installera ett nytt, Lineage2, AION, WoW, random mmo1, random mmo2, random mmo3, random mmo4 etc etc på min PC om någon annan än JAG vill logga in med ett ANNAT konto än mitt. Utan man kan använda samma klient... 15/02 Det var väl inget nytt... 15/02 Vilket då betyder att de bryter emot Svensk lag om de stänger av ditt konto på grund av oskäliga villkor vilket det är. Vilket då enligt svensk lag betyder att Blizzard måste betala tillbaka alla dina pengar du har lagt ut för inköp och premunation på... 15/02 Fattar inte varför MMO spel inte är gratis att skaffa, jag menar, ett MMO spel lever ju inte på att deras spel säljs, dom lever ju på månadskostnaden som folk betalar, se bara på WOW, Blizzard tjänar miljarder varje månad, och ändå är dom så giriga att... 15/02 *Sigh* Har du ens läst vad det handlar om? Som så många andra sagt tidigare i tråden, det är ett MMO för tjyvingens. 15/02 ren idioti. det verkar som att piratkopiering kommer att bli enda utvägen om man vill äga ett spel. vad fan sysslar egentligen utvecklarna elr utgivarna med? tror de att de stoppar piratkopieringen så är de ju helt blåsta.... 15/02 Vill man starta ett företag som ska ge en långsiktig vinst så är detta knappast ett sätt att göra det på. 15/02
Skicka en rättelse