Finanskriser och varsel till trots satsar #Avalanche Studios framåt. I det senaste numret av tidningen Edge presenteras #AionGuard, ett krigsspel som utspelas i en öppen värld.

"#just-cause|"Just Cause" igen", säger du. Det verkar inte så. Spelet handlar om en storskalig konflikt i fantasymiljö. Paralleller dras till självaste #God of War, fast mer öppet och med avsevärt fler valmöjligheter. Och drakar och magi.

- Stridspiloter från första världskriget, samurajer och medeltida riddare, säger Odd Ahlgren på Avalanche. Men istället för svärd och flygplan använder de magi.

Spelet har varit under utveckling i två års tid och aktuella plattformar är Playstation 3 och Xbox 360. Det saknar i nuläget utgivare, och således sägs ingenting om när det kan tänkas vara redo för butik.

Snacket om att Avalanche snickrar på ett spel med fantasytema har förekommit åtminstone [n=20077 sedan förra sommaren], men det är alltså först nu projektet blir officiellt. Studion har två andra officiella projekt på gång: actionspelet #Just Cause 2 och det sociala jaktspelet #The Hunter. I höstas [n=28463 varslade] studion en stor del av personalen efter att man tappat viktiga kontrakt med utgivare. Men saker och ting rullar uppenbarligen på.

Skicka en rättelse