Peggle är tillbaka med sprudlande färgpalett och roligt, om än inte felfritt, poängsamlande.

De bästa pusselspelen förlitar sig ofta på en relativt simpel mekanik som att sammanfoga fallande block, sortera godisbitar efter färg eller få korkade små lämlar att ta sig till målet utan att dö den brutala tv-spelsdöden. Det är dessa centrala moment som vunnit spelarnas kärlek i all sin enkla briljans, men hur tusan gör man uppföljare till sådana koncept?

Utvecklarna #Popcap förstår att man inte kan ändra framgångsreceptet i grunden, för då blir det ju något helt annat, och #Peggle 2 tar därför inte ut några större svängar på den fronten. Men samtidigt gör det inte några större ansträngningar för att fördjupa och ta det tokroliga originalet till nya nivåer.

Don't pee on my... peggles?

Exploderande regnbågar, headbangande enhörningar och hysterisk musik av klassiskt snitt briserar ur min tv-skärm, och det är bara att konstatera att Peggle 2 är en estetiskt tilltalande upplevelse fylld till bredden med färg, charm och humor. De fem mästarna hjälper till att sätta stämningen där de står vid sidan av planen och tittar förundrat när jag skjuter bort kulor och plattor i jakt på de gigantiska kombinationerna med de höga poängsummorna. Men de fyller också en spelmässig funktion med sina specialattacker: trollet Jeff baseras på Jeff Bridges karaktär The Dude från filmen The Big Lebowski och låter mig emellanåt kasta bowlingklot som knockar bort alla peggar i sin väg. Yetin Berg fryser planen och låter objekten glida in i varandra för större poängskördar. Inte någon personlig favorit, men den bedårande snömannen är lätt spelets gulligaste karaktär.

The Dude är inte tillräckligt

Knuffar vi sötchocken åt sidan kan vi dock skönja några av sprickorna i den pastellfärgade fasaden. Varför är de bara fem stycken mästare? Originalet hade tio. Kinect-funktionerna får jag inte använda då de inte stöds i min region – som är satt till Storbritannien. Den mest obegripliga fadäsen är att spelet trots Xbox One-exklusivitet faktiskt drabbas av sviktande bilduppdatering ibland, när Berg använder sin ovannämnda frysförmåga och när jag spelar multiplayer mot tre andra spelare online.

Söt, sa du?

Peggle 2 är trots dessa klavertramp en trevlig upplevelse där 120 banor tillhandahåller en saftig utmaning för de som vill klara alla delmoment och sikta mot de riktigt höga poängen. Som uppföljare till ett omtyckt pusselspel gör det absolut sitt jobb i att inte förändra något av det som gör originalet så bra, även om fler funktioner och mer polering hade varit önskvärt.

https://www.youtube.com/watch?v=GUl9_5kK9ts 19/12 Fungerar bäst som WoW addon. :D 18/12 Man valjer England och nar Sverige ar med da valjer man pa landvalet Sverige och sen trycker pa restart ikonen och sen ar man svensk. Det kanns lite lustigt att man kan vara online pa Xbox 360 och samtidigt vara online pa Xbox One med samma konto. Gansk... 17/12 Man behover inte importera en sjalv, snacka med Game eller Gamestop dom tar in maskiner, Fick tag pa Assassins Creed IV black flag och Nba2k14 till One idag. 17/12 Ja just det, så är det ju. Ingen väntetid på boxen, men på kontot. :) 17/12 För att köpa saker online med ditt svenska kort behöver du endast ändra region till Uk som exempel. Sedan hitta på ett postnummer från UK. Allt annat kan lämnas svenskt. US är dock att föredra eftersom det är billigare. Jag har redan ändrat region 2 ggr... 17/12 Det finns en illavarslande varukorg som det står "coming soon" på... Angående exklusivitet så är den med största sannolikhet tidsbestämd. Vänta något halvår-år och det börjar säkert dyka upp till alla möjliga och omöjliga format. Jag ställde in min kons... 17/12 Detta är kanske fel ställe att fråga på, men hur fungerar det där egentligen? Alltså, man måste väl ange land till ett land där den redan släppts. Kan man med lätthet ändra till Sverige sedan, eller hur blir det? I t ex Games for Win vart det ju omöjlig... 17/12 Vi och många andra har importerat konsolen, därför är spelrecensioner aktuella redan nu. 17/12 Xbox live 11.99$ (drygt 80kr) https://store.xbox.com/en-US/Xbox-One/Games/Peggle-2/efd011ea-47b6-4b61-9e86-08063a3e1cfa 17/12
Skicka en rättelse