Har du en Wii och är beroende av höga hastigheter? Då är det dags att lyssna: Nitro utvecklas exklusivt till Nintendos konsoler.

Introduktionsfilmen där en yngling styr bilen med Wiimoten i ena handen och en läsk i den andra ska inte tas för allvarligt. Visst, det här är ingen racingsimulator, inte Gran Turismo eller Forza. Men det är (med undantag för #Shift) heller aldrig något som Need for Speed utgett sig för att vara. Det handlar om overklig tv-spelsunderhållning i ett klassiskt bilspelformat men jag och sjuåriga Lova skippar ändå läsken och kör våra bilar med samma ratt som i #Mario Kart.

Lyckligtvis finns det så många alternativ för styrkontrollen att man kan gasa, bromsa och boosta på exakt samma vis som med Mario eller Yoshi i bilen. Med andra ord har jag ingen chans att hänga med Lova i svängarna. Du har fem styralternativ att välja mellan: tre med wiimote (både med och utan rörelsekänslighet), Gamecube-handkontroll eller Classic Controller.

Speedat på Wii

Det första intrycket blir ändå ganska avmätt. Det finns ett gäng hysteriskt färgglada bilar, banor och spellägen men spelupplevelsen är inte märkbart större än jag minns från #Underground på min gamla Xbox, och det var ändå för fem år sedan.

Ambitionen med Nitro verkar uteslutande vara att få ut en Wii-anpassad titel i serien lagom till jul. Att sedan en del banor är riktigt snygga kommer knappast som någon större överraskning, något har väl utvecklarna lärt sig sedan den första delen dök upp för sisådär femton år sedan.

Nitiska polisbilar dyker upp och gör livet surt för stackars street racing-förare. I början ger de spelandet variation men de blir snart tjatiga. Enda räddningen från de datorstyrda konstaplarna är att åka på ett antal polisbrickor längs vägen, men de är för få för att förhindra viss frustration. Det står i instruktionsboken att polisbilarna främst terrar de som ligger bäst till i loppen men jag fick tidigt erfara att det verkar vara en sanning med viss modifikation. Fast den uppladdningsbara nitron (åk på ställ genom kurvorna för att ladda upp den) är ett bra hjälpmedel för att undvika lagens långa arm.

Hör Mario Kart och #Burnout: Revenge till dina absolut favoritspel får du säkert roligt med Need for Speed: Nitro. Det fyller definitivt sin funktion som ett lättsamt racingspel, särskilt som det råder brist på sådana släpp till Wii. Men det har egentligen inget nytt att tillföra genren som sådan.

Skojar du? Det var ju askul ju! :P 15/11 Tja, du kanske har rätt Brandter? Kommer ihåg en film som heter 7:e inseglet som jag inte kunde se för jag tyckte det bara var skräp och skulle ge en jordfyld stövel i betyg men som fick högsta betyg i de flesta tidningar och är hyllad av många som den... 13/11 Det ser fruktansvärt tråkigt ut ! typ som nfs 3 eller nått 13/11 Och är inte en 2:a (= okej) precis vad det är, om vi nu ska stirra mer på betyget än texten? Ett okej spel som man kan lira lite på skoj då och då 13/11 Vilken konsol det gäller tycker jag är i princip ointressant. Om inte spelet levererar så spelar det ingen roll om det är Wii PS3 eller Xbox. Jag tycker själv att Wii är skit, men jag är inte dum nog att dissa alla spel. Tycker att Zelda: TP och Mario... 12/11 Tycker betyget är skamligt. 3 ska den ha för det är ju Wii och inte pc/Xbox 360/Playstation 3. Alltså kul spel som tidsfördiv när man inte orkar stressa med Shift. Passar för barn och 40+ samt alla andra som har barnasinnet kvar vilket skribenten verkar... 12/11 Shift simulator? Haha.. Ja för en gatubil kan man verkligen få att axxa på 1,71sekunder. Spelen innan 2002 har varit verkligare än så. "Att sedan en del banor är riktigt snygga kommer knappast som någon större överraskning, något har väl utvecklarna lär... 12/11 Tre delar, snarare fem delar (Shift, Nitro, World Online samt Criterions och Black Box respektive spel). 12/11 Nix. 12/11 hur är det med motion plus? nyttjas det? 12/11
Skicka en rättelse