Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

Logitech MX610 Laser Cordless Mouse

Schweiziska Logitech, en av giganterna inom datortillbehör, har på senare år blivit ett aktat namn bland gamers, inte minst genom den tre år gamla MX-musserien. En drös nya och uppdaterade MX-möss senare finns varianter för alla smaker. Den senaste, MX 610 Laser Cordless Mouse, är fullmatad med funktioner som för tankarna till kontorsråtta snarare än gamerdröm.

0

The Sims 2: Nattliv

En människa som aldrig får uppleva kärlek blir nog ingen lycklig människa, men vad händer med en kärlekslös sim? FZ har spanat in The Sims 2: Nattliv för att se vad våra virtuella vänner gör när känslorna gör sig påminda.

0

FIFA 06

I samma veva som Sverige drabbas av frost och nederbörd drar sydligare länder igång sina fotbollsligor. Ungefär samtidigt ger EA Sports ut sitt årligen återkommande fotbollsserie FIFA. Som så många andra av sportgigantens alster har omdömena på senare år handlat om bristen på nyheter. Frågan är alltså om FIFA 06 kör på i uppkörda hjulspår eller chockar med större nyheter.

0

Total Overdose

Att ett spel skulle vara en blandning av skateboard-liret Tony Hawk och actionpangaren Max Payne var något jag hade svårt att greppa. Den danske utvecklingsansvarige, Simon Andreasen, på Deadline Games påstod dock att det var just så Total Overdose gestaltade sig. Efter bara någon minuts spelande så förstod jag dock hur rätt han hade. Total Overdose är en konsolkonvertering på ett gammalt koncept men med många innovationer. Men är verkligen ett fördummande pang pang-lir utvecklat för konsoler något PC-spelare kan vara intresserade av?

0

Brothers in Arms: Earned in Blood

I våras släpptes Brothers in Arms: Road to Hill 30 till en mängd olika format. Spelet hade tydliga referenser till den andra världskrigs-trend som skapats av Steven Spielberg och Tom Hanks med filmen Saving Private Ryan och tv-serien Band of Brothers. Från att tidigare varit något av ett låtsaskrig där machos som John Wayne och andra hjältar dödade tyskar på löpande band porträtterades nu kriget väldigt annorlunda. Med ett tydligt anti-krigiskt budskap där soldaters känslor och krigets vansinne avspeglades har dessa filmer och serier stått som grund för i stort sett alla världskrigs-shooters, inklusive Borthers in Arms, på senare tid.

0

Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown

PC-versionen av Rainbox Six-serien har alltid haft en trogen skara av fans som alla gillar den väldigt taktiska och erklighetstrogna upplevelse som serien lyckas leverera. När det oundvikliga steget till konsolmarknaden skulle ske med Rainbow Six 3 insåg dock Ubisoft att vissa förändringar skulle krävas och detta främst när det gällde spelets tidigare fokus på taktik och realism. Rainbow Six skulle bli lättare att spela och även om många fans inte gillade denna utveckling så är det svårt att ifrågasätta beslutet med tanke på spelets framgångar. Med Rainbow Six: Lockdown har Ubisoft tagit ännu ett steg i utvecklingen mot ett mer arkadlikt gameplay något utan tvekan som kan ses både som något positivt och negativt.

0

Microsoft Comfort Optical Mouse 3000

Precisionen i de möss som släpps ut på marknaden idag bara ökar och ökar och som konsument får man nuförtiden leta under både sten och tuva för att hitta en mus med kula. Optiska möss har blivit branschstandard, samtidigt som lasermöss sakta men säkert vinner marknadsandelar. Men hur mycket kan man förbättra musen som styrverktyg egentligen?

0

Earth 2160

Det är nästan fyra år sedan dess att Earth 2150 släpptes och nu är det dags för en uppföljare, nämligen Earth 2160. Det nya spelet tar vid efter förödelsen år 2150. De få människor som överlevde katastrofen har bosatt sig på Mars. De har nu stött på nya hot och det är upp till dig att framgångsrikt leda dina trupper till seger!

0

Myst V: End of Ages

Serien Myst har gjort outplånliga intryck i spelhistorien med 14 miljoner sålda spel på nästan 15 år. Nu nalkas slutet på peka och klicka-eran med den femte inkarnationen, titulerad Myst V: End of Ages. Spelet kräver skrynklad panna och en hel del suckande, men några triumferande hurrarop utstöts också ibland. Om upplösningen håller måttet? Se nedan.

0

Burnout: Revenge

Burnout 3: Takedown var en av förra årets riktiga succeér på konsollsidan och jag var själv ett stort fan av spelet. Den härliga fartkänslan, de många olika spellägena, schysst musik och bra grafik gjorde att spelet fick många höga betyg världen runt. Spel som säljer bra är oftast inte sena med att få tillökning i form av en expansion eller en ren uppföljare och efter Burnout 3: Takedown var det väl få som tvivlade på att Criterion Studios och Electronic Arts skulle knåpa ihop en efterföljare ganska snart. Nu har alltså Burnout: Revenge landat i våra spelbutiker och frågan är, precis som vanligt, om det är värt vår tid och våra pengar.