#Epic-chefen Mark Rein säger att pc-spelandet blivit viktigare än på mycket länge, tack vare åldrande konsolhårdvara. Pc:n som plattform sägs ha "kört förbi" Xbox, Playstation, Wii och allt vad det nu heter.

– Vi är vid det stadiet i konsolernas livscykel då datorn har kört förbi dem när det gäller kapacitet. Glöm inte att alla spel i slutändan görs på en pc. Pc kommer alltid vara verktygen genom vilka alla spel görs, säger Mark Rein.

– Med en pc kan du simulera framtiden – du kan sätta i tillräckligt med hårdvara i en pc för att visa hur en framtida konsol kommer se ut.

Mark Rein tog också upp det omtalade Samaritan Unreal-klippet som släpptes lös tidigare i år.

– Det var lite av vårt kärleksbrev till hårdvarutillverkarna. Vi förväntar oss att nästa generation kommer se ut så. Om du snabbspolar framåt ett år eller två så borde det vara ganska vanliga specifikationer för gamers.

– Vi hoppas att konsoltillverkarna ska titta på det och tänka, oj, om vi siktar på det till våra nästa konsoler så blir vi konkurrenskraftiga med vad man kan göra på en pc inom ett till ett och ett halvt år från nu. En rimligt prissatt pc, såklart – självklart kan du redan göra det på en dyr pc, säger Mark Rein.