Ända sedan det första Metal Slug-spelet släpptes till Neo Geo MVS har det ansetts som en av de bästa arkadtitlarna. Serien har genom åren fått en mycket hängiven skara fans, vilket kan förklaras med SNK:s ovilja att ändra på spelets mycket enkla men fantastiskt roliga grundkoncept. Kanske får det här till följd att Wiis nya handkontroll inte kommer spela den avgörande roll som den gör i andra titlar, snarare kan det nog påverka negativt, men vad gör det när Metal Slug Anthology är fyllt upp till bredden med maffigt innehåll - du får inte mindre än sju titlar till priset av en. När spelet släpps under mars månad kommer du alltså inte bara få en lektion i spelhistoria utan även en ovanlig kombination av både kvalitet och kvantitet som gör spelet till ett måste för alla spelfantaster.

Blotta tanken på hur handkontrollen kan utnyttjas i Prince of Persia-spel får oss att gnugga händerna av förtjusning. Förhoppningsvis har Ubisoft lärt sig tillräckligt mycket från debaclet Red Steel för att vi äntligen ska få uppleva de svärdstrider som vi fantiserat om sedan Wiimoten visades upp för första gången. Det kan dock bara vara början då prinsens hela rörelseschema känns som gjort för Wiis unika handkontroll och en utvecklare med en gnutta fantasi. Som ni märker handlar det om en hel del "om" här och Rival Swords kan om allt går fel bli ännu en dålig portning. Vi väljer dock att se positivt på framtiden och tro på att Prince of Persia-gänget ska lyckas, de har trots allt gjort det ett antal gånger förut.

Det råder ingen större tvekan om att Wii är en riktig partykonsol och vad kan då passa bättre än kungen bland partyspelen - Mario Party. Nintendo har visserligen öst ur sig spel i den här serien och i ärlighetens namn har inte alla varit av högsta kvalitet, men om det är någonting som ska kunna ge den här samlingen av minispel nytt liv så är det Wii och den finurliga handkontrollen. Trots att spelet ska släppas i mars vet vi inte alltför mycket om det, men utöver de 14 populära Nintendo-karaktärer som du kan välja mellan kommer vi förhoppningsvis även att bjudas på en stor samling av både knasiga och underhållande minispel som avnjuts bäst i goda vänners sällskap.