#Hidden Path Entertainment närmar sig slutskedet för #Counter-Strike: Global Offensive och därmed känner de att de är sugna på att försöka sig på en uppföljare till tower defence-spelet #Defense Grid: The Awakening. Problemet är, som vanligt, pengar. Eftersom Defense Grid 2 varken är tänkt att vara en social lättviktare (där de små pengarna finns) eller en AAA-titel (där de stora pengarna finns) utan någonting mitt emellan, tänker de sig att en Kickstarter-insamling kan vara rätt väg att gå.

De kör på en något egen modell av insamlande med fyra steg på 250 000 dollar vardera där den fjärde stolpen – en miljon dollar – innebär att uppföljaren är färdigfinansierad. De andra tre stegen innebär, i stigande ordning; ny Defense Grid-expansion, ny spelmotor (som DG konverteras till) och multiplayer, nivåediterare och DG-versioner till Mac och Linux. Om miljonen nås får de som donerat rösta kring huruvida de ska konvertera originalspelet och införa multiplayer eller om alla resurser ska spenderas på uppföljaren.

Hidden Path samarbetar även med Razer och AMD, där de har donationsnivåer vilka inbegriper exempelvis möss och grafikkort, som DG2 i sin tur optimeras väl för.

http://www.kickstarter.com/projects/hiddenpath/defense-grid-2/widget/video.html