För ungefär två år sedan släpptes #Amnesia: The Dark Descent av den svenska spelstudion #Frictional Games. En av grundarna av studion, Thomas Grip, skriver i ett blogginlägg om spelets framgång.

– Man skulle kunna tro att det inte finns mycket att säga så här länge efter lanseringen, speciellt för ett singleplayerspel utan inbyggda sociala funktioner. Men faktum är att Amnesia fortfarande säljer bra och 2012 kommer förmodligen att bli det bästa finansåret för oss på Frictional Games. Det hade vi aldrig väntat oss för två år sedan, skriver han.

En exakt siffra på hur många spel som har sålts är svårt att veta med tanke på att studions spel ofta ingår i olika slags paketerbjudanden som till exempel Humble Bundle. Thomas Grip tippar på omkring en miljon exemplar. Men intäkterna är desto lättare att se.

– Den tre år långa utvecklingen kostade totalt 360 000 amerikanska dollar. Spelet har sedan dess tjänat ihop mer än tio gånger så mycket. Smaka på den alla investerare som vi pratade med under 2009!

Med andra ord har indieskräckspelet inbringat inte mindre än 25 miljoner kronor, trots pc-exklusivitet. Under rubriken "Piracy" kan dessa två meningar läsas:

– Det har varit över ett år sedan vi ens tänkte på piratkopiering. Med så bra försäljning kan vi inte riktigt se detta som ett problem värt mer än två rader i detta inlägg, so screw it.