Det fortsätter att koka vilt i rykteskitteln kring #Half-Life 3, och de senaste uppgifterna förvandlar grytan till rena vulkanen. En anonym källa (vad annars?) nära #Valve säger att Half-Life 3 blir ett open world-spel. Även om Half-Life 3 blir nog så actionladdat som föregångarna kryddas Gordon Freemans fortsatta kamp av rpg-inslag, med inslag från spel som #Skyrim.

Valve ska ursprungligen ha planerat att göra Half-Life 3 i samma stil som föregångarna, det vill säga stängda banor med bestämda mål. Men under ett lätt kaotiskt utvecklingsarbete visade sig det linjära upplägget fungera illa, varpå man styrde in Gordon i en öppnare värld med inspiration av rollspel. Och Half-Life 3 blir just Half-Life 3, inte #Half-Life 2: Episode Three.

Arbetet med Half-Life 3 sägs ha pågått ett tag, men än återstår en hel del arbete. Uppgifterna publiceras hos franskspråkiga Le Journal du Gamer och de spekulerar i premiär "efter 2013".

Alla uppgifter är (förstås) obekräftade och du rekommenderas att ha en nypa salt tillgänglig innan du korkar upp champagnen. Men med tanke på att Valve arbetar på en egen spelrelaterad hårdvarulösning, som kommer betatestas inom ett år, kan man kanske spekulera kring att Half-Life 3 har något med den att göra. Få spelkaraktärer torde vara bättre lämpade att sälja en ny konsol till den breda massan än herr Freeman.