Fildelningssajten The Pirate Bay har polisanmält tio svenska företag efter en e-postläcka hos det amerikanska företaget MediaDefender.

[float="right"][ix="51448;w150"]border: 0px;[/ix]
Hackare försöker skjuta
The Pirate Bay i sank.
[/float]

The Pirate Bay hävdar att bevis genom läckan framkommit för att företagen, däribland spelbolagen #Activisions, #Ataris och #Ubisofts svenska avdelningar, har betalat MediaDefender för att utföra attacker och intrångsförsök mot den välkända BitTorrent-sajten.

- Vi har misstänkt och blockerat MediaDefender under strax över ett års tid. Vi har även försökt ta kontakt med dem för att kolla upp vad de sysslat med men de har inte ringt tillbaka till oss, säger Peter Sunde, presstalesman för The Pirate Bay till FZ.

Utöver försök att sabotera genom att sprida felaktiga torrent-filer hävdar The Pirate Bay även att MediaDefender anlitat professionella hackare för att försöka göra intrång i mjukvaran samt anordna storskaliga belastningsattacker, så kallade DDoS-attacker.

- Attackerna har påverkat The Pirate Bays verksamhet, men det är svårt att säga hur. En jävla massa bandbredd är väl det minsta vi kan säga, plus en massa uppstädningsjobb efter falska torrenter och sådant. Nu börjar det gå mer och mer på räls, men det sitter tusentals maskiner där ute som hela tiden försöker ta kontakt med våra trackers för att belasta dem, fortsätter Peter Sunde.

Utöver de tre spelföretagen finns på listan över polisanmälda även film- och musikföretag som Twentieth Century Fox, Emi Music, Universal Music, Sony Pictures och Paramount. FZ har sökt de tre spelföretagen för en kommentar.