I en perfekt värld vore din spelenhet lite bättre än grannens, patchkodare arbetslösa på grund av arbetsbrist och uppkopplade spel fungerade felfritt på releasedagen. Vi får fortsätta drömma, och under tiden konstaterar vi att pc-versionen av #Watch Dogs är så populärt att många har problem att spela det på grund av att onlinetjänsten Uplay inte klarar trycket.

Uplay (#Ubisofts distributionstjänst, och deras svar på Steam) har i ett par timmar varit svårt att logga in på, vilket krävs för att starta spelet. Watch Dogs Twitterflöde sa så här vid 18-tiden i kväll svensk tid:

We are experiencing issues with the authentication services. Players may experience long delays when trying to login in-game. More to come.

För en halvtimme sedan var problemen fortfarande inte lösta, men man säger sig satsa all tillgänglig kraft på att få saker och ting att fungera:

All the possible efforts are put into the resolution of this problem. We are currently monitoring the situation closely.

The connection is rising and the issue still seems intermittent, the sign in system might work after several tries.

Har du problem att få hem Uplay-klienten rekommenderas den här alternativa länken. Och om du har problem med abstinens för att du inte kommer in rekommenderar vi vår gameplay-film med de första 45 minuterna på Chicagos gator.