I höst släpps inte mindre än två nya storspel i kioskvältarserien Assassin's Creed. Men trodde du att #Ubisoft nöjde sig med Unity och Rogue hade du fel. Nu har nämligen #Assassin's Creed Chronicles: China avslöjats, en 2,5D-plattformare stöpt i både stealth och action, utvecklat av #Climax Studios.

– Det finns fler mysterier att avtäcka och fler hjältar vars historier inte har berättats, säger Ubisoft i ett pressmeddelande.

Spelet, som släpps till pc, Playstation 4 och Xbox One, tar oss som namnet antyder till Kina. Året är 1526 och hjälten – eller hjältinnan – är i det här fallet Shao Jun. Assassin-veteraner känner igen henne från kortfilmen Assassin's Creed: Embers.

Releasedatumet är okänt men alla som investerar i Unitys säsongsbiljett kommer att kunna ladda ner äventyret utan extra kostnad. Högst troligt blir det också tillgängligt för övriga spelare. I filmen undertill får vi dessutom lära oss att fler, och betydligt mörkare, äventyr med Arno väntar i Frankrike framöver i och med Assassin's Creed Unity: Dead Kings. Och exakt ingen är väl förvånad.