Den 21 september blev majoriteten av de anställda på Telltale uppsagda med omedelbar verkan, med 30 minuter på sig att säga hejdå och lämna lokalerna. Enligt det officiella uttalandet skulle en mindre grupp personer få vara kvar för att fullfölja vissa uppgifter men enligt en av dessa personer har även de fått gå nu.

Hon arbetade som narrative designer och bekräftar i en uppföljning att det fortfarande finns folk kvar på kontoret men att hennes grupp blivit uppsagda. Hennes flöde vittnar också om samma bild över ett misskött företag som många andra har delat.

The Verge har en lång artikel om vad som fick Telltale Games att hamna i den ödesdigra situationen de befinner sig i. Man har pratat med såväl tidigare anställda som potentiella investerare som ska ha dragit sig ur i sista sekunden, vilket verkar ha varit dödsstöten för företaget.

Samtidigt som många ser till de tidigare anställdas bästa i första hand cirkulerar rykten om att den sista säsongen av The Walking Dead ska färdigställas, något som vi såklart kommer att följa upp.