I en Edge-intervju säger #Square Enix-chefen Yoichi Wada att det är oklart om spelhuset kommer att fortsätta skapa "dessa typer av spel" (med hänvisning #Final Fantasy XIII och dess långa utvecklingsperiod), och att han är av åsikten att Final Fantasy XIII-teamet kanske borde "gå vidare" för att skapa nya typer av spelsätt. Wada säger också att i dagsläget jobbar teamet endast för deras etablerade fanskara, medan han anser att det finns ett tryck på Square Enix som företag att "erbjuda något nytt".

Detta har fått Final Fantasy XIII-utvecklarna Motomu Toriyama och Yoshinori Kitase att avslöja att de inte ens själva vet vad chefen menar med uttalandet.

Vi vet inte riktigt vad han [Wada] menade med det. Men ha i åtanke kring Final Fantasy XIII-utvecklingen att teamet under peak time bestod av över 300 personer. Det var ett jättelikt team, och det tog många långa år att få klart spelet. Så om Mr Wada menade att vi aldrig kommer göra ett Final Fantasy-spel med liknande antal människor, som tar lika lång tid som FFXIII gjorde, så håller vi med. Efter att ha jobbat med XIII känner vi att vi blivit mycket bättre på att göra spel för high definition-konsoler. I framtiden kommer våra team vara mindre och mer effektivt styrda. Vi misstänker att det är vad Mr Wada menade med sitt uttalande.

Mindre, mer effektiva utvecklingsteam eller kanske en total omstart av Final Fantasy-serien som vi känner den... vad tror du är mest troligt att döma av Iwatas uttalande, och vad hoppas du att han menade?