Efter envetna rykten står det nu klart att årets CoD heter Call of Duty Black Ops: Cold War, för trots pandemi trodde du väl inte att spelvärldens mesta koloss skulle ta en paus? Sedan 2003 har vi varje år (förutom 2004) fått ett nytt Call of Duty, och då räknar vi inte ens med alla sidospår.

De bryr vi oss inte heller om idag, när vi ska rösta fram formkurvan (fler kurvor här) för en spelserie som är ständig mångmiljonsäljare och ständig vattendelare i spelvärlden.

Omröstningen rör alltså bara huvudserien, men då hittills sexton titlar släppts i serien är det verkligen inte så "bara". Till en början var Infinity Ward ensam CoD-studio, men från tredje spelet (då titeln fortfarande var logisk: Call of Duty 3) anslöt Treyarch, och i elfte spelet (Call of Duty: Advanced Warfare) klev även Sledgehammer Games in. De gör även årets Cold War, tillsammans med Raven Software. Med andra ord finns det alltså numera fyra stora CoD-studior.

Är storhetstiden förbi? Eller är Call of Duty rentav bättre än någonsin? Vi låter formkurvan avgöra.

Som vanligt: ni röstar efter FZ-skalan där "5" är lika med mästerligt och "1" något dåligt. Röstningen pågår till och med torsdag nästa vecka, och därefter redovisas resultatet.