Kritikernas mottagande har visserligen varit svalt, men att biopubliken tycks ha tagit Super Mario-filmen till sitt hjärta är förmodligen vad som verkligen räknas för Nintendo och Illumination. Under påskhelgen satte filmen ett nytt globalt rekord för animerade biopremiärer.

I kommentarsfältet till nyheten börjar det drömmas om ett slags Nintendo Cinematic Universe. Varför inte ge oss filmer som bygger på Metroid, Legend of Zelda, Donkey Kong och så vidare?

I en lång intervju med Screen Rant får Nintendos Shigeru Miyamoto och Illuminations vd Chris Meladandri frågan om framtiden för det här "filmiska universumet". Raka svar gav duon inte men det faktum att Meladandri fått en inbjudan till Nintendos styrelse är förmodligen talande.

Miyamoto är "säker" på att Nintendo och Illumination kommer "fortsätta jobba på samarbetet". På en direkt fråga gällande Star Fox och Zelda vill Miyamoto (såklart) inte svara, men han tror att det det kommer dyka upp "möjligheter i framtiden". Men vilka? Står skrivet i superstjärnorna...

FZ har recenserat Super Mario-filmen och betyget blev en finfin fyra av fem.