Militärsimulatorn Arma 3 är på väg till andra världskriget. Häromdagen tillkännagavs Spearhead 1944, ett tillägg som tar tidsmaskinen till Frankrike sommaren 1944.

Där deltar du i Operation Cobra, en offensiv sjösatt sju veckor efter dagen D, med målet att bryta er igenom tyskarnas linjer. På menyn står 150 kvadratkilometer av norra Frankrike, en co-op-kampanj med sju uppdrag för upp till 24 spelare, singleplayer-uppdrag, stöd för spelets editor, med mera. Du kan spela som USA, Frankrike och Tyskland, det finns civilbefolkning, mängder av vapen och fordon med mera.

Det här synnerligen ambitiösa dlc:t görs av Heavy Ordnance Works, en sorts community-startad utvecklare, men materialet ges ut officiellt av Bohemia. Paketet släpps vid okänt datum senare i år. Prislappen blir 18 euro.

Arma 3 fyller för övrigt tio år i september. Arma 4 tillkännagavs förra sommaren, men det finns inga besked om när det beräknas vara färdigt. Bohemia snickrar också på Arma Reforger, ett mindre multiplayer-spel som är en sorts brygga till Arma 4.