#Lucasarts har tillkännagett inte bara en utan hela två titlar nu under första E3-dagen. #Tales of Monkey Island är en episodbaserad kreation som utvecklas av #Telltale Games till WiiWare och PC som är planerad i fem episoder. Guybrush Threepwood är fortfarande huvudkaraktären i storyn som blir mer och mer invecklad ju längre in bland episoderna du är. Dessa episoder kommer släppas med början om endast några få veckor, mer specifikt än så vet vi ej.

Den andra titeln är en nyversion av klassiska #The Secret of Monkey Island och får tillägget Special Edition efter namnet. Vad som där utlovas är nya röstinspelningar, nya ljud och ny grafik för att än en gång låta dig ta del av ursprunget till just Guybrush, Lechuck och alla de andra. Denna utgåva släpps till 360 samt pc nu i sommar. Originalet släpptes för närapå 20 år sedan, hur sugen är du på en nyutgåva? Vi har fått in en drös bilder på båda titlarna och självfallet är de då även era att spänna blicken i.

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.