Kansken

"Säg inte nej, säg kanske, kanske, kanske." Så sjöng Sven-Ingvars 1966 och det samma säger vi om spelen som inte är alldeles självklara att inhandla. Ge åtminstone spelen en chans innan ni dömer de till evigt liv i reabackarna.

Speedball är i nästan samtliga inkarnationer ett våldsamt och snabbt mästerverk till futuristiskt sportspel. Och om Iphone-styrningen funkar kan det även vara så i denna version.

[video=6840]

Okej då, ett Kingdom Hearts-spel kanske hör hemma i ”måsten” egentligen. Men med bärbara versioner vet man aldrig om utvecklarna bara räknat med uttråkningsfaktorn under bussresan eller om de verkligen försökt göra ett bra spel. Vår recensent var dock ganska nöjd.

[video=6839]
Läs recensionen här

Ännu den del i den smått förbisedda rollspelsserien, som älskas intensivt av fansen. Men blir det här det spel som vinner över oss andra eller inte?

[video=5917]

Ja, #Mass Effect 2 har varit ute hur länge som helst. Men om du bara har en PS3:a har du inte kunnat uppleva detta underbara rollspel förrän nu. Gör det.

[video=5541]

Läs pc-recensionen här

En shooter där du kan hacka dina fienders hjärnor? Tja, varför inte. Och spel med co-opkampanjer finns det alldeles för få av.

[video=6542]

---

Där har ni ert januari utstakat. Men som vi nämnde inledningsvis tar det inte slut här. Redan i morgon avhandlar vi februari och på lördag är det dags för mars månad. Spelåret 2011 har bara börjat.