Under en fullmatad vecka har FZ Play presenterat spelåret 2013 i videoform. Nu låter vi det skrivna ordet tala och berätta för dig om 2013 års 30 hetaste titlar.

Den där himlen gäckade oss under 2012. Du vet, den där Columbia svävar – vacker och illavarslande. Men nu verkar det som att #Bioshock Infinite verkligen är på väg att dra oss med upp i det blå. Och vi förlorar oss mer än gärna i Ken Levines luftburna dystopi.

Mario har tappat formen och en nygammal plattformskung är på väg att ta över. Efter fenomenala #Rayman Origins är förväntningarna skyhöga inför den lealöse fransosens Wii U-debut. Att han gjorde sig av med de psykotiska kaninerna och sökte sina rötter var det bästa som kunde hända plattformsgenren.

Arma-serien är en av få motvikter i genre där action alltid går före realism och Call of Duty och Battlefield regerar. Ändå är det så tydligt att det finns en stor efterfrågan på en mer hårdkokt soldatsimulation. #Arma III lovar att göra allting bättre med större slagfält, bättre animationer och mer variation under din tjänstgöring. Det ska också bli intressant att se hur pass mycket dragkraft serien får av #DayZ, zombiemodden som fick tvåans försäljning att skjuta i höjden.

I sagans värld är allt möjligt. Och när spelmakaren #Level-5 och filmskaparen Studio Ghibli slår sina kreativa huvuden samman känns det också som att väggen mellan film och spel slås ut. Inga gränser finns kvar. Och då kan en liten pojkes resa i en trolsk fantasivärld bli det finaste vi ser i år.

Den svenska skräcksuccén som skrämt närmare 1,5 miljoner spelare världen får en uppföljare, men då med #TheChineseRoom som utvecklare som gav oss det vackra äventyret #Dear Esther. Under tiden arbetar #Frictional på sitt ännu hemliga fps som ska släppas 2014. Den första stämningsfulla trailern från #Amnesia: A Machine for Pigs kan mycket väl skrämma bort oss från bacon-frukostar resten av livet.

#GTA V kvalar utan tvekan in som ett av årets mest efterlängtade spel; varje liten ny pixel slukas med hull och hår. Och snart är dags för den brokiga brottstrion att fläka ut sina livsöden i staden Los Santos som vi inte besökt sedan #GTA: San Andreas för åtta år sedan. Den långa väntan på uppföljaren är över.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse