#Dragon Age II – checked. #Bulletstorm – checked. #Dead Space 2 – checked. Det kändes som att jag hade klämt ut det mesta av min EA Showcase-upplevelse för denna gång. Storspelen var upplevda, jag hade träffat de viktigaste personerna och nu strosade jag runt lite på måfå i väntan på taxin som skulle ta mig därifrån. För säkert tjugonde gången gick jag förbi ett färgglatt och till synes ganska alldagligt spel. Men den här gången följde jag min spelmässiga intution och slog mig ner och mötte #Spare Parts. Mar-T och Chip är två robotar som blivit strandsatta på en ogästvänlig planet och måste samla ihop tillräcklig många delar till sitt rymdskepp för att ta sig därifrån. Det är din standardpremiss – men det ska bli bättre.

[video=5897]Lite gameplay till kaffet?

När jag en alldeles för lång kvart senare beger mig därifrån konstaterar jag att två är mycket bättre än en. Två är ta mig tusan ren spelmagi när det är som bäst. Spare Parts är i likhet med Lara Crofts sommaräventyr ett spel anpassat för samarbete men trots att det var en pangtitel känns Spare Parts vassare. När jag ska ta mig över djupa avgrunder går det inte att fixa biffen om man inte litar på varandra och är lyhörd. Det gemensamma spelet bjuder också på ett förträffligt mervärde. Som solospelare kan du omöjligen se alla platser och hitta hemligheterna. Givetvis kan du spela själv men det är inget spelets art director, Lee Sullivan, skulle rekommendera.

- För en solospelare tar det 6-7 timmar för att klara spelet. Är man två kan du plussa på ytterligare fyra timmar.

Det är också när jag och Lee spelar tillsammans som den delade glädjen blir fullkomlig. Vi når nya platser, hittar annars oåtkomliga delar till skeppet och har så mycket roligare. Vissa detaljer är mest charmig utfyllnad, som att ge varandra kardan för att fylla på livsenergin eller möjligheten att spela sten, sax, påse för att tävla om mynt. För mynten kan man köpa tekniska grunkor som den stenhårda robotarmen eller röntgensynen. Med den senare kan du hitta svaga stenväggar som du kan krossa med din stenhårda robotnäve.

Coop-kärlek av muttrar och plåt

Det kommer att krävas en hel del samarbete när ni hoppar mellan svajande plattformar och måste därför ta hänsyn till varandra. Dessutom är omgivningarna varierande och bjuder ständigt på nya intryck. Från djupa djungler, vidare genom lavafyllda grottor och uppför snötäckta berg besitter Spare Parts en lättsamhet och charm som fler spel skull må bra av. Det här kan bli vinterns mest nödvändiga nedladdning till Xbox Live och Playstation Network.