Monumentalsuccén #World of Warcraft har gjort #Blizzard Entertainment till en av spelvärldens största utvecklare. Framgångssagan började dock mycket tidigare än så och exakt hur företagets väg till dominans ser ut finns att läsa i en artikel hos The Escapist, som skrivit ihop en mycket läsvärd historik. Således: nostalgidags med retroflirtande namn som #Warcraft: Orcs and Humans och Battle.net.

Battle.net was an idea that was proposed about 6 months before the end of [Diablo]," says Dave Brevik. "It spawned from the basic idea of taking the open LAN games for Warcraft 2 and giving [the players] a place where everyone could hook up and play together. This idea was so cool we went back and remade [Diablo] to be multi-player, though it was never coded to be.

:up: 26/09 Revolutionerande var kanske inte rätt ord men WoW har verkligen gjort genren större. Jag menar, innan WoW var ju antalet spelar betydligt mindre än vad det är nu och vad det antagligen kommer vara framtiden. Så många MMORPGs som har släppts/utvecklas... 25/09 WoW var inte en 'revolution', det var en evolution av EverQuest. Blizzard gör väldigt bra men inte jätteinnovativa spel. Ett spel måste inte vara innovativt och revolutionerande för att man ska spela det vilket Blizzards försäljningssiffror visar. Dune... 25/09 Personligen tycker jag Blizzard och Bioware är de som skapar de mest betydande spelen. 25/09 WoW undantaget har jag respekt för Blizzard när jag ser på deras katalog, en äkta gammal hederlig spelmakar fabrik anser jag att dom är, även om jag inte spelat mycker mer än Warcraft 2 demot. Men i dagens läge när dom släpt iväg snabbvällingen WoW i... 25/09 Tycker inte heller WoW är nå speciellt... För lite skoj för pengarna så att säga. Jag väntar med stora ögon på att det kommer ett nytt Starcraft dock, och att det ligger i samma stil som originalet. Gillar inte WC3 o alla hjältar, spelar istället fortfa... 25/09 Exakt. Jag har märkt att en hel del har börjat klanka ner på Blizzard efter WoW att släpptes, antagligen för att de inte gillar det. Jag har hört att många klagar på att de inte kommer på några nya idéer och att de inte några nya spel. Inte kommer på... 25/09 mer ändå, tänk det e 6 miljoner spelare, och varige spelare betalar cs 250kr för spelet, och sen runt 120kr/månaden om jag inte minns helt fel. Det blir runt 2,2 Miljarder kr som start, DÄREFTER 6,3 Miljarder om året :D det e sjukt... Önska jag hade dom... 25/09 mm, alla deras spel är genomtänkta med bra design och gameplay. även gamla grejer som lost vikings är sjukt kul. fatta, 6 miljoner personer spelar WoW, på det tjänar blizzard 75 miljoner dollar i månaden. 6,3 MILJARDER kronor om året. Sjuka pengar, hopp... 25/09 Håller helt med 24/09
Skicka en rättelse