Den arga London-mobben rånade en stackars 20-åring på hans PSP, filmbevis lades ut på nätet. Nu ersätter Sony Ashraf Hasiq med ny konsol och nya spel.

Fans av dagstidningar eller tv-nyheter har säkert hört talas om upploppen som plågat London och andra brittiska storstäder under de senaste dagarna. Nu har spelföretagen #Sony och #Namco Bandai valt att ersätta en ung man med ny konsol och nya spel, efter att han råkat illa ut under ett av upploppen.

20-årige malaysiska studenten Ashraf Haziq blev påhoppad och skadades när en arg mobb drog förbi på gatan. Sedan filmade någon när några "godhjärtade" män hjälper honom upp på benen igen, och därefter rensar hans ryggsäck på PSP och spel.

Filmklippet har orsakat en rasande debatt i Storbritannien, där folk tävlar i att fördöma den avskyvärda handlingen mest. 3,5 miljoner visningar bara på youtube vittnar om filmens sprängkraft.

Sony kommenterar händelsen så här:

– Vi skulle vilja ge honom en ny PSP och spel. Berätta för mig det enklaste sättet att komma i kontakt med Ashraf eller sjukhuset. Tack, skrev brittiska Playstation-avdelningens marknadsföringschef Alan Duncan.

Historien fick ett lyckligt slut. Ashraf Hasiq skrev också ut från Royal London-sjukhuset tidigare idag.

– Bara så ni vet så kommer vi leverera Ashrafs nya PSP och spel (plus några som donerades av Namco Bandai) till Mr Abdullah vid malaysiska ambassaden idag.

Skicka en rättelse