Gearbox: Att slänga in gammalt material i en uppföljare och sätta en tvåa på boxen är en björntjänst mot spelarna.

#Gearbox anser att utvecklare som återanvänder överblivet material i uppföljare gör de spelintresserade en björntjänst. Därför har världen i deras #Borderlands 2 byggts upp från scratch, helt utan genvägar.

– Hos många studios finns vad vi kallar "materialdumpande", där folk gör en massa extra material i deras första spel, sätter samman det på en skiva, och lägger till en tvåa till originalspelets namn. Det är inte vad Borderlands 2 handlar om alls. Vi har verkligen gjort om allting. Vi har återuppbyggt världen, säger marknadsföringschefen Steve Gibson.

Märk väl att detta är samma spelhus som tog över utvecklingen av #Duke Nukem Forever, lappade ihop hålen, och skickade ut evighetsprojektet på spelhyllorna. Det funkade inte sådär jättebra, så kanske har de lärt sig en läxa.

Vänta lite här, jag vill minnas ett Gearbox spel vid namn Brothers in Arms: Earned in Blood. Det var precis samma spel som 1an fast med nya banor, mer en expansion än en uppföljare till fullpris. Gearbox borde inte klaga på andra när dom själva gjort... 22/08 Vad är din poäng? Av dom tio spel du listar så skulle jag anse att sju eller åtta av dom är klara förbättringar från sina föregångare utifrån hur varmt mottagna, kända och populära dom var på sina storhetstider... Undantagen skulle väl vara FEAR och AoE... 21/08 http://www.youtube.com/watch?v=_qq80-QuzPM 21/08 Helt rätt, en uppföljare värd namnet i denna tid av återanvända spel utan potential. Go Gearbox, utan tvekan en av de bästa utvecklarna där ute! :) 21/08 Age of Empires 2, Red Alert 2, Half-Life 2, Starcraft 2, Battlefield 2, The Witcher 2, FEAR 2, Shogun 2, Portal 2, Team Fortress 2 kan fortsätta... 21/08 Helt rätt! 21/08 Visst tog de bara över DNF, men istället för att göra ljuden som fattades använde de ett av sina egna spels ljud. Det är alltså inte den förra utvecklaren som har gjort det. Gillar också borderlands, hoppas att tvåan blir ännu bättre :) 21/08 Det är väl ändå värt att påpeka det som även skrivs i artikeln.. de "tog över" utvecklngen av DNF. Borderlands är ju deras eget. Vi vet ju inte om Gearbox trots allt "räddade" DNF från att bli.. sämre än vad det blev. Jag tycker det ska bli intressant... 21/08 Intressant koppling till DNF. :) 21/08 Låter som rent skitsnack, om nu skit kan vara rent. 21/08
Skicka en rättelse