Vill inte att folk slutar spela de gamla spelen, men tillägger att "tiden har gått vidare".

Svenska spelhuset #Starbreeze har fått en hel del kritik sedan det avslöjades att deras kommande #Syndicate-lir blir en förstapersonsskjutare, i bjärt kontrast mot originalets top down-perspektiv. Men enligt utvecklarna har det aldrig funnits några planer på att ta serien i en annan riktning.

– Det var alltid tänkt att bli ett FPS. Det första fragmentet av idén var att ta vyn från originalspelet och zomma in i agentens huvud, och spela den rollen. En närmare upplevelse – att bli en av de här agenterna, säger spelregissören Neil McEwan.

– Vårt spel talar för sig självt. Vi har haft turen att få jobba med en fantastisk, originell värld och skapa ytterligare en nyans av den. Jag skulle älska om originalspelets fans kommer tycka om det. Jag vill inte att folk ska sluta spela de gamla spelen. Men tiden har gått vidare.

Ursprungliga Syndicate var ett #Bullfrog-utvecklat realtidstaktiskt äventyr sett från ovan. Det släpptes 1993 och anses idag vara något utav en milstolpe i spelhistorien.

Nyversionen släpps under första kvartalet 2012. Aktuella plattformar är pc, Xbox 360 och Playstation 3. Du läser mer om spelet här.

De sanna hjältarna är de som vågar vara nyskapande. Inte bara de som på grund av storlek eller annat "tvingas" att gå med handen till stora spelhus för att ta över ett "varumärke". Det handlar om pengar, absolut inget annat. Jag blir trött på dem som... 15/09 Inget slår det genuina syndicate, och med fps i siktet så tippar jag på en storflopp och kanske till och med att SB går i graven om det vill sig illa, men att folk satsar på fel hästar är ju inget nytt. Varför laga något som inte har gått sönder, tänk... 15/09 trött man blir på folk. klart vi blir upprörda när dem byter genre på spelet. sett fram emot en uppföljare till syndicate i bra många år nu och vad får man istället för ett strategispel? ett fps. jo jag tackar. Visst kan det bli ett bra spel men har man... 14/09 Jag hoppas verkligen att det här blir ett superbra spel... MEN! Co-op kommer inte vara den "vanliga" kampanjen. Det kommer vara några extrabanor. En lösning som brukar floppa rätt mycket. Titta exempelvis på GRAW till konsoll. Visst är det 2011, och vis... 14/09 vet inte hur jag säkert tar bort alla tidigar quotes.... det få stå för dig(och resten av värden) jag avskydde falout3...men det var jag nog ganska så ensam om :P 14/09 För / emot.. det blir ändå bara ännu en av de många (~förlorade) 2005-tidsfrysta spelen. 14/09 Fy faan vad folk gnäller, bortskämda jävla gnällspikar. 14/09 Syndicate handlade inte om vilket perspektiv man spelar det, inte om man är en eller fyra agenter. Det är ju Syndicate's universum man är ute efter att få delta i igen. Med dagens teknik, datorer/konsoler och möjligheter lär ett FPS kunna bli minst sagt... 14/09 Jag tycker inte man ska döma ut det innan man kört det. Starbreeze är ett gäng sköna människor, inte girigburkar som tänker "omg fps ger pengar". De ville väl helt enkelt göra något annorlunda. 14/09 Ja, stackars spelutvecklare som ska behöva stå ut med oss som faktiskt har förväntingar och krav på deras produkter och inte bara accepterar vadän de ger ut. Givetvis ska vi som tyckte om originalet och längtat efter en uppföljare vara glada att de förb... 14/09
Skicka en rättelse