Svenska spelhuset #Starbreeze har fått en hel del kritik sedan det avslöjades att deras kommande #Syndicate-lir blir en förstapersonsskjutare, i bjärt kontrast mot originalets top down-perspektiv. Men enligt utvecklarna har det aldrig funnits några planer på att ta serien i en annan riktning.

– Det var alltid tänkt att bli ett FPS. Det första fragmentet av idén var att ta vyn från originalspelet och zomma in i agentens huvud, och spela den rollen. En närmare upplevelse – att bli en av de här agenterna, säger spelregissören Neil McEwan.

– Vårt spel talar för sig självt. Vi har haft turen att få jobba med en fantastisk, originell värld och skapa ytterligare en nyans av den. Jag skulle älska om originalspelets fans kommer tycka om det. Jag vill inte att folk ska sluta spela de gamla spelen. Men tiden har gått vidare.

Ursprungliga Syndicate var ett #Bullfrog-utvecklat realtidstaktiskt äventyr sett från ovan. Det släpptes 1993 och anses idag vara något utav en milstolpe i spelhistorien.

Nyversionen släpps under första kvartalet 2012. Aktuella plattformar är pc, Xbox 360 och Playstation 3. Du läser mer om spelet här.