I samband med den pågående Consumer Electronics Show-mässan i Las Vegas passar spelbranschfolk på att uttrycka sig om allt mellan himmel och jord. #id Software-gurun [[John Carmack]] och Cevat Yerli från den tyska #Far Cry/#crysis|Crysis-utvecklaren #Crytek lättar i en intervju med Wired på hjärtat.

Carmack, som under mässan vann en Emmy (mer om det här) berör i korta ordalag ids nästa, ännu odöpta och i högsta grad hemliga titel, som också den ska bli ett [[FPS]]-lir - fast inte uteslutande. I vanlig ordning lovas betydande teknologiska nyheter, men mycket mer än så avslöjar han inte. Däremot ger han sin syn på jobbet som programmerare i dag, uttalar sig om Xbox 360 ("Underbar maskin") och Playstation 3 ("Bra, men svårare att jobba med").

Yerli å sin sida snackar förstås en del Crysis, bland annat om teknologi och AI. Även han uttalar sig om de nya konsolerna. Han hinner också avhandla de stenhårda tyska lagarna vad gäller spelvåld och berättar att om de skärps ytterligare överväger man att flytta företaget till något annat land.