Ubisoft Quebec som bland annat har jobbat med Assassin's Creed skapar nu ett stort MMO. Studion har lagt ut flera MMO-relaterade jobbannonser.

#Ubisoft Quebec, som var med i utvecklingen av #Assassin's Creed: Brotherhood och #Assassin's Creed: Revelations, söker efter "AAA MMO"-medarbetare på Gamasutra. Bland annat eftersöks server-programmerare. En jobbeskrivning lyder:

– Du kommer att jobba i täta team med multikompetens fokuserad på att skapa en övertygande långtidsupplevelse för spelaren från grunden. Du kommer att vara ansvarig för att bygga och befolka en stor värld.

Om spelet är baserat på Assassin's Creed, någon annan spelserie av Ubisoft eller om det är ett helt nytt IP förtäljer inte jobbannonserna. Men något som är anmärkningsvärt är att de även söker efter personer som ska jobba med "Cloud Computing". Det tyder på att det kan bli ett spel som är uppbyggt på molnteknologi från grunden.

– Du kommer att anpassa och optimera ett modernt renderingssystem för AAA-gaming så att det är kompatibelt med molnartitektur. Programmering, virtualisering och nya molnteknologier kommer att vara del av dina dagliga aktiviteter.

Ett MMO baserat helt eller delvis på molnteknologi. Låter det intressant?

Ubisoft + MMO låter som en fruktansvärt dålig kombination. 06/01 Kanske bara i striderna då. Kan tänka mig att det blir störande i huvudstäderna. Men spelet får väl designas med detta i åtanke från grunden så tror jag det skulle fungera bra. Jag är övertygad om att det är nästa stora (mmo-)grej :) 06/01 Tycker många av er fokuserar på MMO-stämpeln lite för mycket. Vad som utgör ett MMO är väl bara att det är massivt online-spel där spelvärlden delas av alla. Jag gillar den premissen men personligen har jag inte tyckt något spel av det nuvarande utbudet... 06/01 Varför en försöka göra ett MMO, Blizzard är dom ända som kan lyckas med något sådant. När Titan kommer förstår väl vem som helst att de kommer slå rekord eller rekord på antalet spelare. 06/01 Väldigt skeptisk till ännu ett mmo. Men ska bli intressant att se senare vad dom åstadkommit. När dom väl kommit igång med spelet så lär man ju få se lite. Men som sagt jag är riktigt skeptisk till att det ens kommer hålla innan det blir som alla andra... 06/01 MMO när,ar sig Zombier i "uttjatatnivå"... 06/01 Guild Wars 2 är på väg. TERA likaså, Guild Wars 1 lever fortfarande. 06/01 Helt rätt men det är svårt att slå sig in på marknaden när wow verkligen är nummer ett. Alla mmo spel som har släppts har blivit Free 2 Play 1-2 år efter. Nu är det bara Star Wars kvar. Kan dom få in spelare och hålla kvar dom gamla så är det bra. 06/01 Nevaaah! Marknaden måste ha konkurrens så det händer något. 06/01 behövs fan inge mera MMO.. räcker med Wow. 06/01
Skicka en rättelse