En majoritet av all försäljning av pc-spel i Nordamerika och Storbritannien är digital, enligt Sony.

Digitaliseringen fortskrider i en alltjämt ökande takt, och senaste rönet är att Sony Digital Audio Disc Corporation låtit meddela att 51 procent av all försäljning av spel till pc i USA har skett via digitala källor, redan för åtta månader sedan. Nu tänker de att det i USA närmar sig 60 mot 40 procent, i digitaliseringens favör.

– I Nordamerika och Storbritannien, har vi sett pendeln svänga över. Majoriteten av försäljningen i de områdena är nu digital, 51 procent av pc-spelsförsäljningen var digital för åtta månader sedan i USA. Nu närmar det sig en fördelning på 60/40 enbart i USA, säger Matt Haden till MCV.

Vidare berättar Haden att de ser att ökningen tilltar, och att det inom ett år kommer bli en massiv övergång till det digitala fältet. Det vill säga, att ju mer som köper digitalt, desto mer material kommer anpassas för en digital framtid (samtid) och således kan vi vänta oss ökat stöd för en binär verklighet.

Den enda som trollar här är du, men det är väl ingen nyhet då din diskussionsteknik härrör från lågstadiet, knappast en slump... Åh nej, en person sa något som var helt sant men det stämmer ej överens med min snedvridna världsbild, jag måste slänga lite... 27/03 smidigt att slippa gå till affären, dock kan det vara dyrare i vissa fall men oftast när man köper online så blir det billigare pga. diverse reor så som steam rean sen så har Greenmangaming.com väldigt bra priser, dock inte så stort urval men, det mesta... 26/03 De enda fysiska spel som jag köper nu för tiden är Collector's Edition. Och då bara väldigt speciella spel som Diablo 3. Alla tjänar på att köpa digitalt. Miljön, du och företaget. Det finns billiga sidor att köpa digitalt på tills spelutgivarna sänker... 26/03 Bara Grumbledocks gamla trollande. Kolla i stort sett vartenda PC-nyhet så får du se samma visa om och om igen. Det lustiga är att konsoler i sig är DRM. Otroligt låsta plattformer och 100% kontroll av M$/$ony/Nintendo. Man är bara fanboy om man tror... 26/03 Lever du verkligen med uppfattningen att konsolerna inte har DRM? Eller missupfattar jag dig? Hela poängen med konsol är att den är låst, de har till och med DRM i hårdvaran. Menar du att onlinetjänsterna är smidigare och har högre tillgänglighet på kon... 26/03 Inte förvånad, på Pc tvingas du ju ändå installera spel med DMR och låsa dem till onlinetjänster som Steam eller Origins, köp digitalt direkt och bespara dig en massa besvär och tid. Köp fysisk och få mer jobb för samma resultat, enkel matematik. På kon... 25/03 Alla spel är digitala på PC, vare sig de är nerladdningsbara eller lagrade på DVD, eller liknande. I artikeln som finns som länk använder de begreppet "digital download" antar att det är det Hampus syftar på. Känns som att det är lite onödigt att digita... 25/03 Jag köper en hel del spel, och när jag spelat igenom dem EN gång så brukar jag sällan starta dem igen. Då säljer jag dem vidare, eller ger bort dem. Har jag bara ETT STEAM-konto så måste jag ju göra mig av med ALLA spelen som jag har på det kontot. Viss... 25/03 Inte precis förvånande, och det är helt klart smidigare än att ha massa fodral och skivor liggandes. Speciellt efter att de flesta spel slutade köras från skivan och istället använde den till installation endast. Men enligt mig så finns det ett visst... 25/03 No shit, Sherlock :D 25/03
Skicka en rättelse